NASZE POMYSŁY NA GOTOWANIE

 

Współtworzymy broszurę dla podopiecznych Banku Żywności w Elblągu.
W dniu 29.09.2015 r., klasa II a TG pod kierunkiem pani Katarzyny Rogowicz i Barbary Bukowskiej, sporządzała potrawy, które będą zamieszczone w broszurze, dedykowanej podopiecznym Banku Żywności w Elblągu w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 oraz Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.
Potrawy charakteryzowały się niskim kosztem, popularnymi produktami oraz łatwością wykonania. Wśród potraw znalazły się: ciasteczka serowe, placki z kożuchów mleka, naleśnikowa zapiekanka ze szpinakiem a'la lasagne, kluski szaraki, placuszki z mleka w proszku, knedle z czerstwego pieczywa, biały blok z mleka w proszku i inne.